Νέο ταξίδι στην Κρήτη. Ξεκινήσαμε απ' το Ρέθυμνο γιατί ο Καλογεράκης δεν είχε τι να μας πει στο Ηράκλειο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

rethymnoΣτην ξελογιάστρα Κρήτη πηγαίνουμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Αυτή τη φορά κύριος πόλος έλξης ήταν ο Μιχάλης Καλογεράκης με τον οποίο έχω να μιλήσω από πέρυσι τον Αύγουστο όταν βιντεοσκόπησα το τεράστιο έργο που έχει κάνει στον οικισμό Αείφαρον, στην αρχαία Νεμέα.

Φθάνοντας όμως στο Ηράκλειο, με το πλοίο "ΚΡΗΤΗ ΙΙ" της ΑΝΕΚ LINES, και λίγο αργότερα στο σπίτι του Μιχάλη, διαπίστωσα με έκπληξη ότι ο Κρητικός Κύρος Γρανάζης δεν είχε κάτι καινούργιο να μου πει! Μου υποσχέθηκε πάντως ότι θα είμαι ο πρώτος στον οποίο θα μιλήσει όταν υλοποιηθούν αυτά που έχει στο μυαλό του.

 

Φεύγοντας μου συνέστησε να πεταχτώ μέχρι το παραλιακό χωριό Τσούτσουρος της νότιας Κρήτης και να μιλήσω με τον 87χρονο Ηλία Χρονάκη ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος καλλιεργητής αλόης, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα!

rethymno2Αφού έγινε η συνέντευξη με τον αειθαλή Κρητικό https://www.youtube.com/watch?v=E3670A5jUFU&t=753s πήραμε τον δρόμο για τα Χανιά. Αδύνατον βεβαίως να μη σταματήσουμε για μια διανυκτέρευση στο πανέμορφο Ρέθυμνο.

Ευχαριστούμε τις συνεργαζόμενες εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "BLUE STAR FERRIES" για το όμορφο ταξίδι στην Κρήτη και ιδιαιτέρως την κυρία Άννα Νικολακάκη και τον πλοίαρχο του "ΚΡΗΤΗ ΙΙ" για τη ζεστή φιλοξενία.